Філософія жіночого стриптизу і психологія народу



У деяких сучасних нічних клубах є така розвага, коли дівчина, танцюючи навкруг жердини, знімає з себе одяг. Люди, дивлячись і отримуючи задоволення, часто не вдумуються в езотеричний зміст цього дійства. Жердина, яка міцно закріплена вертикально, символізує чоловіка, чоловіче начало, твердість характеру, стабільність. Танцівниця уособлює жіночі мрії, бажання находитися поруч з коханим, який може забезпечити матеріальну стабільність, бути опорою у житті, а жінка віддячить за це, роздягаючись і вступаючи з чоловіком в інтимну близькість.

Десь читав, що подібні танці були присутні в обрядах деяких древніх народів. Колись оголені люди танцювали навкруги жердини, а жердина символізувала різних богів, духів. У мене такі танці зараз трохи асоціюються з нашим народом і політиками.

Видатний психолог і психіатр Карл Юнг ввів в психології такі архетипи колективного несвідомого, як «аніма» і «анімус» — жіноче і чоловіче начало, яке присутнє в психіці чоловіка і жінки. Ще Юнг вважав, що культура народів Сходу є більш інтровертною, а культура народів Заходу — екстравертною. З астрології знаю, що екстравертна енергія належить до більш активної, чоловічої енергігії, а інтровертна — до пасивної, жіночої. Також помітив, що існують нації, у яких більше проявляється «аніма» і інтровертність, а є нації у яких більше помітно «анімус» і екстравертність.

Так історично склалося, що у слов'янських народів відчувається у стосунках з владою більш жіноча енергія. Ось розглянемо ситуацію в Україні: народ зневірений, розчарований, довго звик терпіти, більше звик покладатися на політиків, замість того, щоб самостійно організовуватись і відстоювати власні інтереси. Може у 2004 році не було б революції, якби не віра у Ющенка-Месію. А ось люди у Західні Європі активно і самостійно вміють відстоювати свої інтереси. Їхні акції протесту часто агресивні: спалюються автомобілі, горять урядові споруди, виникають сутички з поліцією.

Знайшов в інтернеті фотографію, на які зображено чоловіків Північної Кореї, які плачуть за своїм померлим вождем. Всі тоталітарні режими намагаются перетворити свій народ на слухняну жінку, з якою можна робити що завгодно. Навіть Адольф Гітлер — великий маніпулятор у двадцятому столітті вважав, що народні маси подібні до жінки, і потрібно вміти поводитися з нею. Думаю, що українцям потрібно бути більш самостійними, вміти відстоювати власні інтереси, менше оглядатися на минуле.

5 коментарів

Адам Чесноков
Ой, я вибачаюсь. Хотів написати цікаві свої роздуми, але якось ненароком натиснув на «онублікувати». Надіюсь Ви видалити поки що цей запис. Вибачте!
Святослав Вишинський
Переведіть його в чернетки, а потім наново опублікуйте, не видаляючи.
Адам Чесноков
Дякую, зараз спробую.
Олег Герман
В додаток до сказаного Вами, скажу, що початково будь-який організм закладається, як жіночий і навіть славнозвісна чоловіча У-хромосома, є тією самою жіночою Х-хромосомою, що втратила одне плече.
Однак Ви завжди все міряєте на політичну ситуацію в Україні. На мою думку, це не має нічого спільного з чоловічим чи жіночим началом (статі тут ні до чого), мова йде про звичайнісінькі міжособистісні зв«язки, вміння маніпулювати і те саме „колективне несвідоме“…
Адам Чесноков
Справді багато пишу про політику, буду старатися писати і про щось інше. Мені не так подабаюься політики і політика, як захоплює майбутнє, механізми за якими розвиваються події. А про народи кажуть, що у кожного народу свій менталітет, свій темперамент, своя генетична пам'ять.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте