Кінець "кінцеві світу"



 Багато сучасних людей скептично ставляться до різних чуток про кінець світу, а є й такі, хто справді боїться різних апокаліптичних прогнозів. Уже кілька років у ЗМІ активно розповсюджується інформація про кінець світу у 2012 році, який пов'язаний із закінченням календаря майя.
 Насправді боятися немає чого. Різних прогнозів про кінець світу за всю історію було багато, але жоден із них не збувся. Світ продовжує існувати. Недавно було знайдено  у Гватемалі новий календар майя, у якому літочислення продовжується ще як мінімум на сім тисяч років.
 По телевізору показували, що знайшли якісь середньовічні малюнки, у яких в алегоричні формі розповідається про кінець світу у 2012 році. Малюнки можуть належати Мішелю Нострадамусу. Мені така подача інформації нагадує зомбування. Автори фільму інтерпретують незрозумілі малюнки зі своєї суб'єктивної точки зору. Під питанням чи малюнки є справді достовірними, а якщо вони і належать Нострадамусу, то їх можна трактувати як завгодно. Взагалі пророцтва Нострадамуса зрозуміти важко, їх можна трактувати по-різному. Існує найбільш ясне передбачення Мішеля Нострадамуса про кінець світу. Ось воно: «Я вважаю, що в світі, до того, як його настигне всесвітня пожежа, буде багато потопів і великих повеней, що майже не буде місцевості, яка не покриється водою: і це буде продовжуватися так довго, що крім описів суші і моря, майже все загине, і до, і після цих повеней у багатьох місцях дощі станунуть рідкісні і з Неба впаде така маса вогню і каміння, що все буде знищено, і це станеться за короткий час, і до останньої пожежі». Цікаво, що це пророцтво дуже наближене до наукової точки зору кінця світу. Землі загрожує глобальне потепління, загрожують астероїди. Сонце колись вичерпає свій ресурс, почне розширюватися, поглинаючи Землю, але це не буде ще скоро.
 Люди релігійні також часто поширють інформацію про наближення апокаліпсису. На мою думку, такі люди надто приділяюь увагу буквальному значенню слів Біблії, замість того, щоб розуміти написане  з езотеричної точки зору.
Закінчення календаря майя езотерики трактують як перехід людства на новий енергетичний рівень розвитку, а не як кінець світу. Отже, 21 грудня 2012 року буде не кінець світу, а кінець «кінцеві світу».
 ВСЕ БУДЕ ЧЕСНО!

1 коментар

Святослав Вишинський
"… Если хотят дойти до реальности самого глубокого порядка, можно сказать со всей строгостью, что «конец мира» никогда не есть и никогда не может быть чем-нибудь другим, кроме как концом иллюзии". (Рене Генон, «Царство количества и знамения времени», 1945)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте